(*post_date
format="%d %B %y ، %H:%M"*)
1- اهتمام على علیه السّلام به نمازاول وقت
هنگامى که على علیه السّلام در جنگ صفّین سرگرم نبرد بود، در میان هر دو صف کارزار، مراقب حرکت و وضعیّت خورشید بود تا ببیند چه وقت به وسط آاسمان مى رسد تا نماز ظهر را بخواند. ابن عبّاس عرض کرد: " یا امیرالمؤ منین ، این چه کارى است که مى کنید" حضرت فرمود: " منتظر زوال هستم تا نماز بخوانیم " ابن عبّاس گفت : " آیا حالا وقت نماز است با وجود اینکه سرگرم پیکار هستیم ؟" على (ع ) فرمود: " جنگ ما با ایشان بر سر چیست ؟ تنها به خاطر نماز است که با آنها نبرد مى کنیم. "
2- امام خمینى و اهمّیت نماز
از قول فرزند امام نقل شده است :روز اولى که شاه رفت ، ما در نوفل لوشاتو بودیم .نزدیک به سیصد الى چهارصد خبرنگار اطراف منزل امام جمع شده بودند. تختى گذاشتند و امام روى آن ایستادند.تمام دوربینها کار مى کرد. قرار بود هر چند نفر خبرنگار یک سؤال بکنند. دو سه سؤال از امام شد که صداى اذان ظهر شنیده شد. بلافاصله امام محل را ترک کردند و فرمودند: وقت فضیلت نماز ظهر مى گذرد. تمام حاضرین از این که امام صحنه را ترک کردند، متعجّب شدند. کسى از امام خواهش کرد چند دقیقه اى صبر کنید تا حداقل چهار پنج سؤ ال دیگر بشود. امام با عصبانیّت فرمودند: به هیچ وجه نمى شود. و رفتند.
3- نماز موجب فرو ریختن گناهان مى شود
ابن عبّاس گوید: من و سلمان در زیر درختى نشسته بودیم . سلمان شاخه درختى را که برگهایش خشک شده بود، جنباند و در نتیجه آن همه برگها به زمین ریخت . جناب سلمان فرمود: "اى ابوعثمان ، از من نمى پرسى که چرا چنین کردم ؟" گفتم : " سبب این کار چه بود؟ "
فرمود: " با پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و سلّم در زیر این درخت نشسته بودیم ، آن حضرت چنین کرد که من کردم و سپس به من فرمود: اى سلمان ، از من نمى پرسى که چرا چنین کردم ؟ من عرض کردم : یا رسول اللّه ، سبب چه بود؟ حضرت فرمود: مؤمن چون وضو بگیرد بر آن وجهى که دستور آمده بود، و بعد از آن نمازهاى پنجگانه شبانه روز را بجاى آورد، گناهان او بریزد بسان این برگها که از این درخت فرو ریخت " .آنگاه این آیه را تلاوت فرمود: " و اقم الصلوة طرفى النّهار و زلفا من اللّیل ..." و بپاى دار نماز را هر دو سر روز و پاره هایى از شب ...
